Kehribarın Oluşumu

Kehribar çamgiller ( pinaceae) familyasından bir çam türü olan pinus succinifera ağaçlarının fosilleşmiş reçinesidir. toplumlarda bazı süs eşya yapımında kullanılan açık sarıdan kızıla kadar çeşitli renklerde yarı saydam bir fosildir. Baltık Denizi' nden (Rusya, Polonya) çıkarılan kehribar, yüzyıllardan beri kadınların süs eşyalarından en gözde sayılan taşlardan biri olarak benimsenmiştir. Kehribara yapışan fosilleşmiş böcekler, yabani bitkilerin oluşu, diğer taşlarda görülmeyen önemli özelliklerindendir.

Kehribarın Faydaları

Yetişkinlerde

Vücut ağrılarını azaltır. Doğal ağrı kesici özelliği vardır. Uzun süreli kullanımda bağışıklığı güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır. Boğaz agrısı, guatr, tiroid gibi rahatsızlıkları en aza indirger. Ateşi düşürür ve iltihabı önler. Panik atak stres ve öfkeyi azaltır. Depresyon ve migrene karşı etkilidir. Alerji ve astıma iyi gelir. Nazardan korur. Vücut yorgunluğunuzu giderir. Bereket içinde kullanılmaktadır.

Bebeklerde ve Çocuklarda

Diş çıkarma döneminde oluşan salyayı önler. Ateşi giderir ve gazı önler. Bağışıklığı güçlendirir vücut direncini arttırır, gelişimi için önemlidir. Nazardan korur. Ağrıyı gidererek sakinlik verir. Kulak ve boğaz ağrılarını giderir. Pozitif enerji sağlar. Alerjiyi önler.

Kullanımı ve Bakımı

Bebeklerde kolye geceleri ayak bileğine dolayarak kullanabilirsiniz. gözetiminiz altında iken boyunda kullanımında bir sakınca yoktur. Yuvarlak taneli olduğundan dolayı batmaz ve rahatsız etmez. Duş alırken çıkarınız. Enerji temizliği için ayda 1 kez birkaç saat, bahçeniz varsa toprağa gömünüz, bahçeniz yoksa bir bardak normal suda bekletiniz.